• بروزرسانی: پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
شعار روز جهانی هواشناسی در سال 2024: خط مقدم اقدام اقلیمی
پرسش های متداول
 
۱-    نحوه صدور پیش بینی در هواشناسی چگونه است؟
 ابتدا پارامترهای هواشناسی نظیر دما، رطوبت، فشار ، ساعت آفتابی، میزان ابرناکی ، سمت و سرعت باد و پدیده های جوی در ایستگاه های هواشناسی اندازه گیری می شوند . سپس این داده ها از کل ایستگاه های هواشناسی دنیا جمع آوری شده و در ساعات تعیین شده توسط سازمان جهانی هواشناسی به طور همزمان به مراکز ارسال می شود.  نقشه های سطح زمین و سطوح فوقانی جو به کمک این اطلاعات رسم می شوند . همچنین به کمک تصاویر گرفته شده توسط ماهواره های هواشناسی ، مدل های پیش بینی هواشناسی طراحی می شوند که به کمک محاسبات ریاضی توسط نرم افزارهای محاسباتی هواشناسی می توان وضعیت جوی روزهای آینده را پیش بینی کرد.
 
۲-     چه راه هایی وجود دارد که یک شهروند از پیش بینی وضع هوا با خبر شود؟
 
          -مراجعه به سایت هواشناسی http://www.hormozganmet.ir
          -پخش زنده رادیو خلیج فارس موج  FM  فرکانس : ۹۴,۲MHz 
          ساعت ۷:۳۰    برنامه صبح بخیر هرمزگان                            
           ساعت  ۱۲    اخبار
           ساعت  ۱۶    اخبار
           ساعت  ۱۷    میان برنامه        
           ساعت  ۱۸   برنامه پسین هرمزگان
          -پخش تلویزیونی گزارش هوا در شبکه خلیج فارس توسط پیش بین
           سیمای خلیج فارس ساعت  ۱۶:۴۵ و ۲۰  در بخش خبر
           تلویزیون کیش  ساعت ۱۶  در بخش خبر
          - تماس تلفنی با سامانه هواگو با شماره ۱۳۴ برای شهروندان بندرعباس و شماره های ۳۳۶۶۸۴۱۶-۳۳۶۶۸۴۱۷-۳۳۶۶۸۴۱۸ و ۳۳۶۶۸۹۰۰ برای هم استانی ها
 
۳-    چگونه می توان آمار ایستگاه های سینوپتیک را از سایت استخراج کرد؟
  در میز خدمت الکترونیکی سایت در زیرمنوی آمار و اطلاعات می توان آمار ایستگاه های سینوپتیک را برداشت کرد و دسترسی برای عموم بازدیدکنندگان آزاد است و این آمار بصورت رایگان در اختیار همه مردم قرار دارد
 
۴-    نحوه انتشار اطلاعیه و اخطاریه هواشناسی .
 
 -  هنگامی که مرکز پیش بینی استان اطلاعیه و اخطاریه ای صادر می کند ابتدا آن را به تمامی مقامات ذیربط استان ارسال می کند و همچنین در وبسایت هواشناسی به محض ورود ابتدا صفحه کوچکی که در آن اطلاعیه یا اخطاریه نوشته شده است پدیدار می گردد و تا آن صفحه توسط کاربر بسته نشود صفحه اصلی سایت قابل دیدن نیست.
 - در صفحه نخست سایت هواشناسی، بخش هشدارهای هواشناسی آخرین اطلاعیه یا اخطاریه صادر شده و هم چنین آرشیو اطلاعیه ها و اخطاریه ها نمایش داده می شود.
 -  در سامانه هوا گو(۱۳۴) نیز به محض برقراری تماس قبل از هرچیز خلاصه ای از اطلاعیه یا اخطاریه با صدای پیش بین قابل شنیدن است.
 
۵-    نحوه اندازه گیری پارامترهای هواشناسی ( دما ، رطوبت، سمت و سرعت باد و ...)
  پارامترهای هواشناسی در ایستگاه های هواشناسی استان اندازه گیری، ثبت و به مرکز استان مخابره می شوند. برای هر یک از این پارامترها سنجنده مربوط به آن وجود دارد. این دستگاه های اندازه گیری در مکانی به نام پلت فرم قرار  دارند تا ثبت این مقادیر با کمترین خطای ممکن انجام شود. در گذشته دیدبان مقادیر پارامترها را از روی ادوات سنتی قرائت و در دفتر ثبت می کرد اما امروزه با پیشرفت علم و فناوری از ایستگاه های خودکار استفاده می شود و کلیه پارامترها بوسیله سنجنده های خودکار سنجیده و به کامپیوتر دیدبان منتقل و ثبت می شوند .
 
۶-    چگونه یک دانشجو بدون مراجعه حضوری می تواند آمار هواشناسی را از سایت برداشت کند؟
 دانشجویان با مراجعه به سامانه درخواست داده های هواشناسی به آدرس data.irimo.ir که بر روی صفحه نخست سایت نیز قرار گرفته است می توانند به آمار و داده های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. مراحل دریافت داده ها عبارتند از:
 -عضویت
- ورود
- ثبت درخواست
- بارگذاری مدارک
-تأیید مدارک
-دریافت فایل آمار 
 
۷-    چند نوع ایستگاه هواشناسی وجود دارد؟
بنا به نیاز ایستگاه های هواشناسی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. در فرودگاه ها ایستگاه های سینوپتیک فرودگاهی – در سواحل ایستگاه های سینوپتیک دریایی، در دریا بویه های هواشناسی ، مناطق مهم از نظر کشاورزی ایستگاه های سینوپتیک تکمیلی کشاورزی ، همچنین برای اندازه گیری پارامترهای اقلیمی، ایستگاه های اقلیم شناسی احداث می شوند
 
۸-    پارامترهای جوی در سطوح فوقانی جو چگونه اندازه گیری می شوند؟
در ایستگاه های جو بالا سنجنده هایی وجود دارند که به کمک بالن های گاز هیدروژن به جو زمین فرستاده می شوند. این سنجنده ها رادیوسوند نام دارند و بوسیله امواج رادیویی داده های سطوح فوقانی جو را به مرکز زمینی مخابره می کنند. 
1000 کاراکتر باقیمانده